De brandweer is druk bezig bij de boerderijbrand van Age Dijkstra.
Het trieste resultaat van een boerderijbrand in 1974 bij boer Age Dijkstra aan De Wylgen 5. Ook het woongedeelte was zwaar beschadigd en is later afgebroken. Er is daarna een nieuwe woning gebouwd.
Brand op 13 november 1974 bij de familie A. Dijkstra.
De sneeuwploeg van Hiaure.
Staand vanaf links: Pieter Banga, Mark de Hoop, Lieuwe Bosch, Jelle Riemersma, Douwe Bosch, Pieter Posthumus, Durk Visser, Pieter van der Veen. Vooraan: Neeltsje Banga, Ingeltsje Banga, Douwe Banga, Anneke Banga, Simentsje Banga..
Ook Hiaure ontkwam niet aan de sneeuwstorm van 1979. Het leger moest er met zwaar materieel aan te pas komen om afgelegen boerderijen en woningen te ontsluiten.
De boerderij van L. Bosch te Hiaure is bijna verdwenen achter een groot sneeuwduin tijdens de sneeuwstorm van 1979.
Als 5 december naderde gingen er veel hulpsinten en pieten bij de deuren langs. Op de foto een groepje kinderen uit Hiaure.
De eerste paal van de fundering van het nieuwe houten bruggetje over de nieuwe vaart werd geslagen door mevrouw Sjoerdsje de Hoop-Posthumus.
De nieuwe weg van Bornwirdhuizen naar Hiaure betekende een snellere verbinding en niet meer het bochtige smalle weggetje van weleer. De nieuwe weg had echter één nadeel: de hoge snelheid van het verkeer.
Het bord op de foto werd op 6 juni 1980 aangeboden op de bruiloft van Fokke en Grietje van der Meer-IJntema. Daarna heeft het zijn plek gevonden onder het plaatsnaambord.
Gezicht op de boortoren bij Hiaure in 1975.
De omwonenden van de boortoren met z’n allen op de foto.
Vanaf links: Mark de Hoop, Yme Lawerman, Sieds Prins, Jan de Hoop, Sas Kingma, Alle Visser en Oane Visser.
De terpbaas houdt een oogje in het zeil bij de afgraving van de terp Lutkelaard.
Winter en veel sneeuw in Hiaure
Winter en veel sneeuw in Hiaure
Jaap Wiersma achter het stuur en Sas Kingma keren terug van de optocht tijdens het dorpsfeest van 1960. Sas was nog geen zestien en mocht daarom de trekker nog niet besturen.
Lieuwe en Maaike Banga 40 jaar getrouwd, met links Pieter Postmus en op de rug gezien Mark de Hoop.
Op deze foto is te zien hoe hoog de sneeuw was opgewaaid op de weg door Hiaure richting Hantum. Links op de achtergrond het huis waar nu Durk en Nynke Nutma wonen.
Tussen de Hantumeruitburen en Hiaure is een boorlocatie geweest. Ondanks de vlammen boven op de toren, is het met een sisser afgelopen. Te weinig gas in de grond. Foto 1978.
In 1979 ook veel sneeuwoverlast in Hiaure. Ook bij de boerderij van Lieuwe Bosch.
Pietje van der Meer in de sneeuw in 1963
Sinterklaas is in de Hiaure
Pietje van der Meer in de sneeuw in 1963.
Feest in de Hiaure met van links naar rechts: onbekend, Annie van der Meer-van der Veen, Hiltje Bosch, Hiltje Bakker, Imkje Noordenbosch, Doet Bosch, onbekend. Vooraan vanaf links: Gee Dijkstra en Tsjetsje Riemersma.
Mevrouw S. de Hoop-Posthumus slaat de eerste paal in de grond van het nieuwe houten bruggetje over de vaart in 1973
Een trouwerij in de Hiaure. Uiterst rechts Luitzen Riemersma. De andere personen zijn onbekend.
Vanwege zwaardere milieueisen werd het voor 1 januari 2005 verplicht dat alle afvalwater voordat het op het oppervlaktewater wordt geloosd een waterzuiveringsinstallatie was gepasseerd. Ook in het buitengebied. Velen werden toen aangesloten op de riolering of moesten een IBA-installatie (individuele behandeling van het afvalwater) aanleggen. Maar agrariërs kunnen niet volstaan met een dergelijke installatie. Sommige agrariërs zochten de oplossing in een zogenaamd rietfilter. De maatschap Van der Woude/Dijkstra heeft in die periode ook gekozen voor een rietfilter in een schelpenbed. Op de foto Piet van der Woude (links) en Meint Dijkstra bij het rietfilter.
Pieter Bosch is bezig met het maken van een eendenkorf. De opbrengst van de door hem gemaakte eendenkorven kwam geheel ten goede aan het onderhoud van de kerk in Hiaure.
Het eerste eigen dorpsfeest van de Hiaure vond plaats op 9 mei 1980. Op de foto feest in de schuur van Age en Gee Dijkstra.