De (nu witte) woning Stasjonswei 1 bij de brug in Hantum. De voormalige arbeiderswoning van boer Hendrik Lettinga bij de brug De Tille. De woning werd voorheen bewoond door twee gezinnen. Later is het pand verbouwd tot één woning.
De korenmolen "De Rooseboom" met de woning Stasjonswei 5 ervoor. Deze foto is waarschijnlijk genomen in de periode 1930 - 1935 toen de huidige meeste westelijke loods op het perceel nog moest worden gebouwd.
De Stasjonswei gezien vanuit het westen met op de achtergrond de korenmolen met woning. De melkbussen van de boer op het perceel Stasjonswei 3 staan aan de weg.
De restanten van de korenmolen De Rooseboom aan de Stasjonswei 5 toen deze in 1949 door een storm werd verwoest. Deze deed toen dienst als opslag voor de fouragehandel. Later is ook het restant afgebroken.
Op de Stasjonswei vlak voor de brug met vooraan Fokke van der Meer, in het midden Elly van der Meer, en achter Annie van der Meer-van der Veen. Geheel achter de brug over de Hantumervaart.
Een kijkje op de woningen aan de Stasjonswei te Hantum. Duidelijk is te zien dat er toen nog geen fietspad lag en er aan beide zijden van de weg een rij bomen stond.
De tand des tijds maar net overleefd, deze tijdschriftfoto van omstreeks 1928. Rechts het station van Hantum. Op de achtergrond molen De Rooseboom van molenaar Hidde Siegert op het perceel Stasjonswei 5.
De trein It Dockumer Lokaeltsje nabij het station Hantum voor de overweg te Hantum op 22 juni 1936. Op de achtergrond korenmolen De Rooseboom op het perceel Stasjonswei 5
Deze foto is genomen op 4 april 1958 door R. Ankersmit in de tijd dat er soms een kolenbakje werd geplaatst op het los spoor. De trein komt vanaf Ternaard aan op de halteplaats Hantum. Er was toen al geen stationschef meer zodat de wisselsteller door de machinist of zijn hulp moest worden bediend.
Foto gemaakt door de heer B. van der Lijn. Tekst bij de wisselsteller in Muiden. Een zelfde exemplaar van de wisselsteller was bij het station Hantum aanwezig.
De spoorwegovergang in de Stasjonswei toen het stationsgebouw al was afgebroken. Alleen een berging resteert nog. Ook die is later met het opbreken van het spoor definitief afgebroken.
Het spoortracé vlakbij stopplaats Hantum. In de verte rechts het station en links de boerderij aan de Dokkumerwei en uiterst links het afgebroken café op de Hantumerhoek. Op de voorgrond de wisselsteller.