Asfalteermachine in rust naast het café in Hantum. De woningen aan de overkant van de weg zijn later gesloopt ten behoeve van verbreding van de weg.
Het station van Hantum en de spoorlijn met overweg. De spoorwerker had hier zijn werkplaats. Hij moest onder meer de rood-witte schrikhekken en de hokken achter het station onderhouden.
Berend Zuidema behaalde de eerste prijs bij een wedstrijd van dorpsomroepers in Kollum.
Bij de brug over de Hantumervaart lag in de opvaart bij de Opslach een steiger - in de volksmond de "Skythúsbatte" - genaamd. Deze foto is genomen in 1953.
Jan Grijpstra doet als leedaanzegger de ronde door Hantum.
Jan Grijpstra als leedaanzegger aan de deur bij mevrouw Elgersma te Hantum.
"Plysje" Jan Bouma en zijn vrouw Jantje Luinenburg.
Voor het postkantoor in de Doarpsstrjitte in Hantum. Vierde van links de toenmalige postkantoorhouder S. van der Lijn.
Het haltegebouw "Hantum" met het gezin Hielema op de voorgrond omstreeks 1915. Vanaf rechts: wachteres mevrouw Hielema, ploegbaas H. Hielema en de zonen Jacob en Evert.
In de jaren vijftig en zestig zorgde de opname van een dorpsfilm voor heel wat commotie. Het hele dorp liep er voor uit. Aan politieman Van der Meulen de taak het hele gebeuren in goede banen te leiden.
Het agentschap was gevestigd in het eerste pand aan de rechterkant van de weg. De kenmerkende rode postbus hangt aan de muur. Het tweede huis is de woning van Hielke en Teatske Visser. Deze woning is later afgebroken.
"Postloper" Gerrit Braaksma in actie.
Rijwielbelastingplaatje
Vier heren op de foto. Tweede van rechts Bearn Braaksma.
Bearn Braaksma als schilder werkzaam bij schildersbedrijf Nauta in Ternaard.
Gerrit Braaksma, de broer van Bearn Braaksma, poseert voor de fotograaf. Zijn bijnaam was Gerrit Post vanwege zijn beroep als postloper.
Hittie Braaksma met grote strik in het haar.
Bearn Braaksma in pak.
Twee zusters op weg naar de opleiding verpleging. Links Douwina en rechts Frouk Hoekstra.
De schilders van Jan Nauta op de fiets. Rechts Bearn Braaksma.
Vier schilders van schildersbedrijf Nauta uit Ternaard. Tjitte Nauta (tweede van links) en tweede van rechts Bearn Braaksma.
Stationwachteres mevrouw Hielema en (achter) kleinkind
Foto van leedaanzegger Jan Grijpstra in actie
De melktankauto (Bedford) waarin ondermeer Abe de Wilde de melk uit de eerste melktanks bij de boeren ophaalde en naar de melkfabriek in Betterwird bracht. Hier in de winter van februari 1979 onderweg.
De melktankauto (Bedford) waarin ondermeer Abe de Wilde de melk uit de eerste melktanks bij de boeren ophaalde en naar de melkfabriek in Betterwird bracht. Hier in de winter van februari 1979 onderweg.
Een fragment uit de dorpsfilm. De postbode op de fiets op de Brantgumerwei.
Cees Henstra in de functie als wegwerker met de schep aan het werk op de Tsjerkestrjitte. Op de achtergrond is de boerderij Kinnema Sathe nog net zichtbaar. Wat opvalt is de rij grote bomen langs de weg. Verder is op de foto duidelijk zichtbaar dat de terp tussen de bebouwing aan de Tsjerkestrjitte en de woning Brantgumerwei 3 is afgegraven.
Cees Henstra als dorpsomroeper aan het werk. Op de achtergrond het kerkelijk gebouw "Het open huis" aan de Spoekestege.
Cees Henstra als dorpsomroeper in actie op de Master Beymastrjitte. Op de achtergrond de woning Smidstrjitte 11.
Opening van de manege De Hynstepôle aan de Hiausterwei 10 te Hantum op 21 oktober 2000 door Doeke en Sita Hoekstra.
Juli 1999 toen een gezellige middag door Doeke en Sita Hoekstra werd georganiseerd voor hun ponyrijlessers van de manege De Hynstepôle aan de Hiausterwei.
Op 12 juli 1956 is Jan de Vries, beter bekend als Jan Post, als reserve hulp-besteller in Hantum aangesteld. Daarvoor was hij arbeider bij boer H. Lettinga aan de Stasjonswei.
De auto van de bekende "suteler" Jan Zwart uit Moddergat deed ook de 4h-dorpen aan.
Jan Zwart tussen zijn kleding
Een unster met bijbehorende tas die de monsternemer gebruikte om de melkgifte van een koe te wegen.
Melkcontroleur Lieuwe Woudwijk uit Hantum aan het werk in het laboratorium van de melkcontrolevereniging Betterwird. Op de achtergrond hoofdcontroleur Wiebe Hof.
Anne Visser toen hij molenaar was van de watermolen van Hantum.
Anne Visser als molenaar van de watermolen