Regelmatig plaatsen we nieuwe foto's. Een overzicht van de laatst toegevoegde foto's vindt u hieronder.
De stichtingssteen in de muur van de watermolen in het Hantumer Leeg.
De trein It Dockumer Lokaeltsje nabij het station Hantum voor de overweg te Hantum op 22 juni 1936. Op de achtergrond korenmolen De Rooseboom.
De korenmolen "De Rooseboom" met de woning ervoor. Deze foto is waarschijnlijk genomen in de periode 1930 - 1935 toen de huidige meeste westelijke loods op het perceel nog moest worden gebouwd.
De witte woning bij de brug in Hantum. De voormalige arbeiderswoning van boer Hendrik Lettinga bij de brug De Tille. De woning werd voorheen bewoond door twee gezinnen. Later is het pand verbouwd tot één woning. De huidige bewoners zijn Syb en Aukje Koster.
Een kijkje op de woningen aan de Stasjonswei te Hantum. Duidelijk is te zien dat er toen nog geen fietspad lag en er aan beide zijden van de weg een rij bomen stond.
De tand des tijds maar net overleefd, deze tijdschriftfoto van omstreeks 1928. Rechts het station van Hantum. Op de achtergrond molen De Rooseboom van molenaar Hidde Siegert.
De Hantumer korenmolen nog in volle glorie voor zijn ondergang op 1 maart 1949. Foto gemaakt in juli 1948.
De Stasjonswei te Hantum met het station en de korenmolen De Rooseboom op de achtergrond.
De Spoekestege met betonnen muur gezien vanuit de Grutte Stege in oostelijke richting. Links de hoge betonnen muur om de pastorietuin. De muur is later afgebroken. Achter de muur is het ‘Open Huis’ nog zichtbaar. Aan het einde van de steeg is nog net de slagerij van Jitse Grijpstra te zien.
Zicht op het ‘Lytse Lokaal’ met links de woningen aan de Spoekestege met op de achtergrond de kerktoren.
Villa Hannema aan de Smidstrjitte.
Deze foto, genomen vanuit het oosten van het dorp, maakt duidelijk dat de bebouwing van Hantum vroeger hoofdzakelijk beperkt was tot de terp. Rechts is de boerderij van de familie Bekker aan de Smidstrjitte nog te zien. Meer bebouwing was er nog niet. In het midden van de foto de achterkant van de bebouwing aan de Master Beymastrjitte.
Ook dit is inmiddels een verdwenen dorpsgezicht. De bus rijdt vandaag de dag niet meer door het dorp maar om het dorp heen.
Sake de Jong ziet de bus passeren.
Boerderijtje laatst bewoond door Jan en Hettie Grijpstra aan de Smidstrjitte 39 in Hantum. Later is de woning afgebroken en is er een nieuwe woning gebouwd.
Jan van der Meer aan het sneeuwruimen voor zijn boerderij aan de Smidstrjitte.
De Boppebuorren in Hantum in 1934. De huidige Smidstrjitte met geheel links de smederij van Posthuma/Sijens en rechts de woningen die daar in die tijd hebben gestaan. In één van die woningen, waarschijnlijk met dakkapel, heeft Omke Sytze Grijpstra gewoond.
Deze foto uit 1936 is genomen vanuit de tuin van de pastorie te Hantum en biedt een kijkje richting de Doarpsstrjitte. Geheel links, net achter de boom, staat de smederij van Stienstra, later Melle Dijk. Rechts bij de auto de smederij van Posthuma/Sijens. Achter de bomen is nog net het dak van het toenmalige transformatorstation te zien. De auto op de voorgrond was de Chevrolet van dominee Van Veldhuizen. Verder nog links op de achtergrond de wagenmakerij van Stelma met benzinepomp. In het midden mevrouw Van Veldhuizen (echtgenote van dominee Gijsbert van Veldhuizen), met aan de rechterhand dochter Marietje en aan de linkerhand zoon Eppo.
Het armenhuis aan de Smidstrjitte te Hantum. Het pand is afgebroken omstreeks 1937-1938.
Het erf achter de boerderij van Willem van der Meer, waar het paard geduldig staat te wachten op het volgende karwei. Deze boerderij aan de Smidstrjitte 3 te Hantum, wordt nu bewoond door Henk en Sijke de Vries.
Een foto van een zestal oudere vrouwen, met van links naar rechts: Tet Knijff, onbekend, Japke Zijlstra, Cornelia Tamminga, Sietske Henstra, Tjitske Terpstra.