Regelmatig plaatsen we nieuwe foto's. Een overzicht van de laatst toegevoegde foto's vindt u hieronder.
Jan van der Meer aan het sneeuwruimen voor zijn boerderij aan de Smidstrjitte.
De Boppebuorren in Hantum in 1934. De huidige Smidstrjitte met geheel links de smederij van Posthuma/Sijens en rechts de woningen die daar in die tijd hebben gestaan. In één van die woningen, waarschijnlijk met dakkapel, heeft Omke Sytze Grijpstra gewoond.
Het armenhuis aan de Smidstrjitte te Hantum. Het pand is afgebroken omstreeks 1937-1938.
Deze foto uit 1936 is genomen vanuit de tuin van de pastorie te Hantum en biedt een kijkje richting de Doarpsstrjitte. Geheel links, net achter de boom, staat de smederij van Stienstra, later Melle Dijk. Rechts bij de auto de smederij van Posthuma/Sijens. Achter de bomen is nog net het dak van het toenmalige transformatorstation te zien. De auto op de voorgrond was de Chevrolet van dominee Van Veldhuizen. Verder nog links op de achtergrond de wagenmakerij van Stelma met benzinepomp. In het midden mevrouw Van Veldhuizen (echtgenote van dominee Gijsbert van Veldhuizen), met aan de rechterhand dochter Marietje en aan de linkerhand zoon Eppo.
Het erf achter de boerderij van Willem van der Meer, waar het paard geduldig staat te wachten op het volgende karwei. Deze boerderij aan de Smidstrjitte 3 te Hantum, wordt nu bewoond door Henk en Sijke de Vries.
Een foto van een zestal oudere vrouwen, met van links naar rechts: Tet Knijff, onbekend, Japke Zijlstra, Cornelia Tamminga, Sietske Henstra, Tjitske Terpstra.
De oude schuur van toenmalig eigenaar Daan Toren aan de Master Beymastrjitte omstreeks 1980.
De Master Beymastrjitte. Van linksaf: Lieuwe Hoekstra senior, dominee G. van Veldhuizen, Gerrit Braaksma en Renze van Dijk.
Een kijkje op de kenmerkende woningen aan de Kennemareed. Duidelijk is te zien dat de afgegraven terp tegenover de woningen nog niet is aangevuld. Geheel rechts op de voorgrond staat een oude houten boerenwagen.
Dit is Simon Grijpstra met zijn Goggomobil, en zijn huishoudster Fokeltje Bosgraaf. Hij woonde aan de Hiausterwei. Deze woning is later bewoond geweest door Leo Postma en Margriet Kroodsma en nu door de familie K. Coree.
Een plaatje van de Hiausterwei. Links de woning waar nu familie Van der Meulen woont. Rechts het boerderijtje van voorheen Johannes en Maaike van der Weide en nu de familie Methorst.
Een aantal Hantumers in de Tsjerkestrjitte. Vanaf links: Simon Grijpstra met een houten juk met daaraan twee emmers, Louw Coree met houten kruiwagen met daarop een hekwerk zodat er nog meer ‘lading’ op kon, Jelke Sytsma. De drie jongens in het midden: Jan Soorsma, Pieter Soorsma en Harmen Grijpstra. Freerk Tuininga op de hondenkar, Gerrit Braaksma en Rein Sytsma.
Vele dorpsbewoners op deze foto omstreeks 1900 genomen in de Grutte Stege te Hantum. Links de bakkerij van Velink en rechts bomen en het hekwerk rond de pastorietuin.
Een kijkje vanaf de Smidstrjitte door de Grutte Stege richting de kerk. Voorheen werd deze straat De Grutte Tsjerkestrjitte genoemd. Van rechtsaf: Harke Coree, Vrouw Velink, Romkje de Bildt-Velink (tante Pomme) met Klaas. Verder Siep Velink, Jabek en Ane Soorsma, Jan Soorsma, Griet Soorsma, Anne Jaantsjes, Keimpe Mintje en Aukje Lodewegen, de rest is onbekend.
De verdwenen woning op de hoek Grutte Stege en de Brantgumerwei naast Café De Terp.
Deze boerderij aan de Fetzewei is voorheen bewoond door de familie Hibma. Later is de boerderij overgenomen door de familie Gerbens, en daarna door de famile Bandsma. Het oude woongedeelte is later vervangen door een nieuwe woning. Jan Gerbens over deze foto: Op de foto staat pake Jan en beppe Teadske op het bruggetje over de gracht. Deze foto is ook door oud-oud-oud-oom Ger Halbertsma gemaakt.
Deze dubbele arbeiderswoning behoorde voorheen bij de boerderij van A. Gerbens aan de Fetzewei te Hantum. De woning is onder meer bewoond geweest door Watze en Martje Kamstra en Roel Zijlstra.
Nieuwbouwplan De Terpen in ontwikkeling.
Op de Boppebuorren stond een bankje, waar vroeger de dorpsoudsten samenkwamen. Op de foto het bankje in gebruik. De ‘bankzitters’ Simon Grijpstra, Rinze van der Ploeg en Hendrikus Velink (vanaf links).
Verdwenen woningen aan de Doarpsstrjitte (achter de familie Lussink). De dubbele woning rechts op de foto (direct achter de hoge bomen), voorheen bewoond door Piet de Jong en later Jan van der Meer, is inmiddels afgebroken. Het enige wat nog herinnert aan die tijd is de steeg naar achteren en de onlogische huisnummering.