Akte van benoeming van 1 januari 1928 van de heer Riemer Boomgaardt als vaste onderwijzer door het bestuur van de gereformeerde school blad 1
Akte van benoeming van 1 januari 1928 van de heer Riemer Boomgaardt als vaste onderwijzer door het bestuur van de gereformeerde school blad 2
Akte van benoeming van 1 januari 1928 van de heer Riemer Boomgaardt als vaste onderwijzer door het bestuur van de gereformeerde school blad 3. Akte is getekend op 22 december 1927 door Pieter Klazes Cuperij en Lammert de Hoop.
Akte van benoeming van 1 januari 1928 van de heer Riemer Boomgaardt als vaste onderwijzer door het bestuur van de gereformeerde school blad 4. Akte is getekend op 22 december 1927 door Pieter Klazes Cuperij en Lammert de Hoop.
Akte van benoeming d.d. 28 maart 1931 van de heer Riemer Boomgaardt als vaste onderwijzer door het bestuur van de gereformeerde school. Dit besluit is getekend door J.K. Postma en Lammert de Hoop. Blad 1.
Akte van benoeming d.d. 28 maart 1931 van de heer Riemer Boomgaardt als vaste onderwijzer door het bestuur van de gereformeerde school. Dit besluit is getekend door J.K. Postma en Lammert de Hoop. Blad 2.
Akte van benoeming d.d. 28 maart 1931 van de heer Riemer Boomgaardt als vaste onderwijzer door het bestuur van de gereformeerde school. Dit besluit is getekend door J.K. Postma en Lammert de Hoop. Blad 3.
Akte van benoeming d.d. 28 maart 1931 van de heer Riemer Boomgaardt als vaste onderwijzer door het bestuur van de gereformeerde school. Dit besluit is getekend door J.K. Postma en Lammert de Hoop. Blad 4.
Akte van benoeming d.d. 28 maart 1931 van de heer Riemer Boomgaardt als vaste onderwijzer door het bestuur van de gereformeerde school. Dit besluit is getekend door J.K. Postma en Lammert de Hoop. Blad 5.
Akte van benoeming d.d. 28 maart 1931 van de heer Riemer Boomgaardt als vaste onderwijzer door het bestuur van de gereformeerde school. Dit besluit is getekend door J.K. Postma en Lammert de Hoop. Blad 6.
Akte van benoeming d.d. 28 maart 1931 van de heer Riemer Boomgaardt als vaste onderwijzer door het bestuur van de gereformeerde school. Dit besluit is getekend door J.K. Postma en Lammert de Hoop. Blad 7.
Akte van benoeming d.d. 28 maart 1931 van de heer Riemer Boomgaardt als vaste onderwijzer door het bestuur van de gereformeerde school. Dit besluit is getekend door J.K. Postma en Lammert de Hoop. Blad 8.
Bedankbriefje d.d. 30 april 1932 van het bestuur van de gereformeerde school, getekend door J.K. Postma en A.F. Postmus, voor de vijf jaar die de heer R. Boomgaardt heeft gediend op de school.
Bewijs van diensttijd afgegeven op 30 april 1932 door het bestuur van de gereformeerde school te Hantumhuizen, ondertekend door J.K. Postma en A.F. Postmus, betreffende de heer Riemer Boomgaardt. De heer Boomgaardt is schoolmeester geweest vanaf 7 februari 1927 tot en met 30 april 1932.
Verklaring d.d. september 1926 van de hoofd van de gereformeerde school te Hantumhuizen, de heer P.F. de Boer dat de heer Riemer Boomgaardt vanaf 1 juli 1926 als kwekeling werkzaam is geweest en "dat diens gedrag zoowel als de vorderingen voldoende kunnen worden geacht om onderwijs te geven" hij daarom toestemming geeft om werkzaam te blijven bij de school.
Akte van eervol ontslag d.d. 1 februari 1932, waarbij door het bestuur van de vereniging voor lager onderwijs op gereformeerden grondslag te Hantum de heer Riemer Boomgaardt met ingang van 1 mei 1932 op zijn verzoek eervol ontslag wordt verleend als onderwijzer aan de school. Het besluit is getekend door J.K. Postma en A.F. Postmus.
Meester De Boer en zijn gezin.
Hantumer en Hantumhúster froulju, zo gingen de moeders van de schoolkinderen in de jaren dertig van de twintigste eeuw mee op schoolreis. De moeders van nu zijn wat sportiever gekleed.
De foto is wellicht gemaakt door dominee G. van Veldhuizen.
Achterste rij van linksaf: mw. P. Bosgraaf, mw. J. Brandsma, mw. P. Terpstra, mw. J. Bekker, mw. J. Smits, mw. A. Seepma, mw. P. Kamstra, mw. de Vries en mw. D. Kootstra. Voorste rij: mw. F. Kootstra, mw. G. Wijnsma, mw. G. Bosgraaf, mw. P. de Jong, mw. Knyft, mw. K. de Jong en mw. J. Havinga.
Jongens en meisjes in de kring op het schoolplein van de gereformeerde school. Meester kijkt toe.
Schoolreisje van de gehele gereformeerde school naar Appelscha (?). Er staan ruim 75 kinderen op de foto. Deze feestelijke dag moet plaatsgevonden hebben in 1959. Het was het laatste jaar voor de fusie van de beide scholen.
Vanaf links; bovenste rij: meester Heeringa, Geeske Adema, Froukje Jensma, Thea van den Berg, Titie Hiemstra, Pieter van der Woude, Willem Sijtsma, Henk Visser, Boukje de Jong, Jantje Postma, Gepke Wiersma, Janke Prins, Trineke de Boer, Ina Prins, Douwe? Zijlstra.
Tweede rij: Annie Jensma, ?, Ankje van den Berg, Wietske van den Berg, Lize Zijlstra, Jantje Postma, Ynskje Visser, Johanna Hiemstra, Simon Groen, Douwe Minnema, Simon van der Woude, ? Postma, Douwe Postma.
Derde rij: Annie Kuipers, Lize Minnema, meester Kingma, Akke van der Woude, Tetje Sijtsma, Marietje Jongsma, Hillie Sijens, Ankje Wybenga, Engeltje Banga, Gosse van der Woude, Alle Visser, Jan Tilma, Fokke Tilma,
Willem Tilma.
Vierde rij: Hille Postma, Anneke Sijtsma, Froukje Wiersma, Ietje Wiersma, Joke Jensma, Antje Hiemstra, ?,
Iepie de Boer, Iefke Prins, Aagje de Boer, Tjebbe de Boer.
Vijfde rij: Jan Bolhuis, Gepke Sijtsma, Jan Minnema, juffrouw Griet Boersma, Dettie Jensma, Ellie van der Meer,
Gepke van der Woude, Pieter van der Woude, Tjikke Sijtsma, Durkje Hiemstra, Jannie Wybenga, Djoke Woudwijk, Gosse Hiemstra, Piet Wiersma.
Onderste rij: Tjikke Sijtsma, Harmke Kuipers, Annie van den Berg, Renske Minnema, Renger Heeringa, Minke Postma, ?, Anne Groen, Pieter Banga, Schelte Wiersma, Anne Postma, Jaap Wiersma, Geert Kuipers.
Een kijkje in de klas van de hervormde school op de Hantumerhoeke
Een kijkje in klas 3 van de hervormde school in het schooljaar 1956-1957.
Voor: Jantina Hannema. Tweede rij: Tsjikke van der Zee (links) en Geertsje van der Galiën. Derde rij: Hendrik Tjalsma (links) en Jaap van der Veen. Vierde rij: Bettie Toren (links) en Djoke van Gunst. Vijfde rij: Johanna de Wilde (links) en Gerda Linthof. Laatste rij: Monte Groen (links) en Henk Loendersloot
Statuten der Vereeniging tot bevordering van Christelijk Onderwijs te Hantum, Hantumhuizen en Hantumeruitburen opgericht en gevestigd te Hantum den 15 april 1896 verlengd na 29 jaren en daarna weer tot 29 jaren. Blad I
Statuten der Vereeniging tot bevordering van Christelijk Onderwijs te Hantum, Hantumhuizen en Hantumeruitburen opgericht en gevestigd te Hantum den 15 april 1896 verlengd na 29 jaren en daarna weer tot 29 jaren. Blad I
Besluit d.d. 6 maart 1959 van de Schoolraad tot opneming van de vereniging voor CNS te Hantum in het rechtspersoonlijkheidsregister van de Schoolraad.
Vergunning d.d. 22 juli 1958 afgegeven door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westdongeradeel aan het bestuur van de C.V.O. school te Hantumhuizen voor het bouwen van een lagere school met rijwielstalling c.a.
Besluit d.d. 6 maart 1959 van het Moderamen van de Schoolraad tot aansluiting van de vereniging voor C.V.O. te Hantum bij de Schoolraad voor de scholen met den bijbel.
Koninklijk Besluit d.d. 31 maart 1954 tot goedkeuring van de statuten van de vereniging tot bevordering van C.V.O. te Hantum, Hantumhuizen en Hantumeruitburen.
Schoolreisje 1961.
Vanaf links, bovenste rij: Joop Linthof, Tjibbe Kootstra, Theo Elzinga, Corrie Kamstra, Baukje Tienstra en Aukje Soepboer. Tweede rij van boven: Alie Terpstra, Jannie Kamstra, Aukje Hannema, Akke van der Woude en Maaike Ypma. Derde rij: Juffrouw Griet Boersma, meester Raap, Hitty Braaksma, Jeltsje Bekker, Wiepkje Dijk, Djoke Woudwijk, Dettie Jensma en meester Sijtsma. Vierde rij: Juffrouw ?, Simon Groen, Durkje Hiemstra, Tineke Wieringa, Jappie Wiersma, Ane van der Weide, Douwe Kootstra, Fokke Tilma, Saapke Jaarsma, Anneke Kootstra, Jannie Wijbenga, Ids Bosch, Jan Bolhuis, Geert Kuipers, Hille Postma, Aagje de Boer en Ietsje Wiersma. Vooraan op de hurken: Siebren Wierstra, Wietske Jansma, Gosse van der Woude, Jopie van der Schaaf, Alle Visser, Pieter Hijlkema, Jan Tilma, Tsjikke Sijtsma en Gepke Sijtsma.
Eerste en tweede klas, 1963-1965 eerste rij rechts vooraan: Gosse Visser daarachter Hanneke Sijtsma. Tweede rij voor: Sjoerd de Hoop, Jelle van der Galiën (liggend), Sijmentje Banga, Nelie Dantuma. Derde rij: jongetje vooraan deels zichtbaar en onbekend, Romkje Elgersma, Ina Kootstra (achteraan met strik). Vierde rij: Lubbert Minnema, Theo Monsma, Tineke Bos (met donker haar).
Bokjespringen op het schoolplein van de school op de Hantumerhoek. Meester Dirk Sijtsma springt over de heer Andries Gerbens heen. Op de achtergrond kijken de kinderen vol spanning toe. (1965).
“En waarom moet ik zitten gaan, ik heb toch heus geen kwaad gedaan?”
Op 28 april 1967 is juf Annie Zijlstra getrouwd. Zij was toen onderwijzeres op de cns Hantum en de kinderenkonden natuurlijk op die dag niet ontbreken en gingen in aparte groepen met het kersverse paar op de foto. Hier foto I met staand vanaf links: Folkert Vlasma, Gerrit Planting, Pieter de Graaf, Sjoerd Posthumus, Aukje Visser, Regina van der Hout, Johan Sijtsma, Rennie van der Heide, Jenne de Vries, onbekend, Aukje Hamersma, Tietie Bakker. Midden vanaf links: Johan de Haan, Jan Sietsma, Theo Monsma, Grytsje de Graaf, Grytsje Sijens. Voor vanaf links: Tetsje Kootstra, Liskje Kuipers, Antsje Keekstra, Piet Steenstra.
Op 28 april 1967 is juf Annie Zijlstra getrouwd. Zij was toen onderwijzeres op de cns Hantum en de kinderen konden natuurlijk op die dag niet ontbreken en gingen in aparte groepen met het kersverse paar op de foto. Hier foto II met staand vanaf links: Jikke van der Weide, ? de Haan, Anneke Hoekstra, Petra Sijtsma, Emmie (?) Kempenaar, Hanneke Sijtsma, IJtie Rijpstra, Hennie Vlasma, Fokke van der Meer, Joukje Woudwijk, Baukje van der Meer, Aagje Tilma. Middelste rij vanaf links: Hotze Bosch, Wybe Feenstra, Willem Frans Wiersma. Voorste rij vanaf links: Pier Hiemstra, Gosse Visser, Lolke Smits, Jelle Jan de Wilde, Aart Denkers, Sake Jan de Boer, Johannes de Jong, Ieke van der Hout.
Op 28 april 1967 is juf Annie Zijlstra getrouwd. Zij was toen onderwijzeres op de cns Hantum en de kinderen konden natuurlijk op die dag niet ontbreken en gingen in aparte groepen met het kersverse paar op de foto. Hier foto III met staand vanaf links: Jelle van der Galien, Minne Feenstra, Sjoerd de Hoop, Cees Hijlkema, Nely Dantuma, Sijmentje Banga, Ankie Steenstra, Nutte Zijlstra, Henk de Haan. Voorste rij vanaf links: Romkje Elgersma, Lubbert Minnema, Tineke Wierstra, Ina Kootstra, Tineke Bosch.
Handwerken klas 5 en 6 uit 1970. Achterste rij vanaf links: Anneke Hoekstra, Hanneke Sijtsma, Joukje Woudwijk, Juffrouw Westra, Ankie Steenstra, Aagje Tilma en Baukje van der Meer. Voorste rij vanaf links: Jikke van der Weide, IJtie Rijpstra, Sijmentje Banga, Mineke Bouma, Romkje Elgersma, Ina Kootstra, Anneke Jagersma, Tineke Bosch en Tineke Wierstra.
Schoolreisje naar Appelscha: Achterste rij, vanaf links: meester Harm Wiersma, juffrouw Sijtsma, mevrouw Geertje Elgersma,
chauffeur Sape Woudman en Jaap Posthumus (namens het bestuur).
Tweede rij: juffrouw Van Duinen, Klaske IJntema, Baukje Toren, Peter Dijk, Tsjitske de Graaf, Tjeerd Gardenier,
Tineke Bakker, Jacob de Hoop, Gea Jagersma, Foekje Havinga, Eke Hiemstra.
Derde rij: Jelle Jan Bouma, Age Douma, Johannes van der Hout, Ymkje Bakker, Sjoukje Dijkstra, Joke van der Meer, Rienk van der Meer, Ype Elgersma, Saakje Dijkstra, Janneke Brandsma.
Voorste rij: Jan Hoekstra, Martinus Smits, Pietsje de Graaf, Siepie Woudwijk, Lammert Jan de Hoop, Gerard Sijtsma, Henk Hijlkema, Ytzen Visser, Siebe Hijlkema, Anneke de Wilde.
Deze schoolfoto is boven in het handenarbeidlokaal genomen in het jaar 1972-1973. Vanaf links: Renske de Graaf, Jitske de Jong, Jantsje Dijkstra, Boukje van der Meer, ?, Durkje Minnema, Durkje Koopmans, Mineke van der Galiën, Bea Douma, Tiny de Hoop, Gerda Hylkema en Jetty de Wilde.
Op 4 juni 1973 ging klas 5 en 6 op schoolreis naar de Veluwe. Helaas kreeg men die dag pech met de bus. Achterste rij vanaf links: meester Durk Sijtsma, Jeltsje de Vries, Frida Nelissen, Aukje de Graaf, Hinke Rijpstra, Anneke de Boer, Tineke Toren, Wiepie Douma, Grietsje Wijbinga en achter meester Rienk de Haan. Voorste rij vanaf links: Nelly Monsma, Sijbrichje de Jong, Pier Dijkstra, Ale Vlasma, Willem Woudwijk, Oane de Hoop, Jan van der Meer.
Op 4 juni 1973 ging klas 5 en 6 op schoolreis naar de Veluwe. Helaas kreeg men die dag pech met de bus. Achterste rij vanaf links: meester Rienk de Haan, onbekend, Jenne de Vries, onbekend, Pieter Steenstra, Hillie de Graaf, Durkje de Jong, Grieteke Bouma, Pytsje van der Meer, Mattie Wiersma, Grytsje IJntema, vrouw Elgersma, onbekend, meester Durk Sijtsma, Piet de Jong. Middelste rij vanaf links: Pier Dijkstra, daarboven Johannes Dijkstra, Willem Woudwijk, Oane de Hoop, daarboven Jan van der Meer, Ale Vlasma, Tineke Toren, Jeltsje de Vries, Anneke de Boer, Brechtsje Elgersma, Aukje de Graaf, daarachter Frida Nelissen, Jan Bosch, Willie Monsma, Melle Hijlkema, Nelly Monsma. Voorste rij vanaf links: Gosse Bakker, Freddie Sijtsma, Pier Tilma, Wiepie de Hoop, Tineke Dijkstra, Aukje Visser, n.n., Grietsje Wijbenga, Wiepie Douma, Hinke Rijpstra, Willem Visser, Siebrichje de Jong, Gerke Jagersma.
Schoolfoto 1975
Achterste (4e ) rij vlnr: Juf Berber Wiersma, meester Harm Wiersma, Meester Durk Sijtsma
3e rij vlnr: Jappie de Graaf, Gaatze de Vries, Meindert Dijkstra, Jantsje Dijkstra, Willem de Jong, Kees Wouter Bakker, Sietse Bouma, Germ Pieter Woudman, juf ?
2e rij vlnr: Rein Visser, Meint Posthumus, Gerda Hijlkema, Kees Bakker, Jetty de Wilde, Tiny de Hoop
Voorste (1e) rij vlnr: Baukje van der Meer, Mineke van der Galiën, Bea Douma
Juf Berber Wiersma met een groep kinderen op schoolreisje.
Duobaan in 1975. Wat nu heel normaal is was in 1975 heel bijzonder. Links juf Van der Wal en rechts juf Wiersma.
Schaatswedstrijd op de Hantumervaart – 1978. Vanaf links: meester Sijtsma, Anna Joukje Dijkstra, Eddie Kuipers, Fokje de Hoop, Riemer Dijkstra, Lammert de Hoop, Alie Bakker en Martinus Smits. Op de achtergrond Hendrik Lettinga en echtgenote.
Voor het eerst werd er in 1978 in Hantum een schoolsportdag gehouden op het nieuwe sportterrein Yn 'e bedelte. Hier een verslag uit dorpsblad Hichtepunten van deze dag.
Schoolfeest Hantum, 1980. Meester Meindert van der Schaaf.
Ouderavond in februari 1981. De show heette: de HiHaHuBu-sjo, verzorgd door het Hantumer lokaeltsje.
Vlnr.: Fokke de Jong, Johan Dijkstra, Dirk Kingma, Carolien Mizelmoe, Syb Jansma, Tineke van der Meer, Peter Hijlkema, Ritske Kloosterman, Ellen Hoogland, Anna Joukje Dijkstra, Kornelis Yntema, Theresa Hoogland, Luitzen Riemersma, Wilma Hoogland, Klaas Postma, Rinske Brandsma.
Elk jaar werd er door de school ook een ouderavond georganiseerd. In 1981 vond deze plaats in "it grutte lokaal" te Hantum. Later werd deze avond op school gehouden.
In 1981 werden er ook kijkavonden voor ouders gehouden.
HiHaHuBu-sjo. Ritske Kloosterman achter de tafel. Peter Hijlkema als weerman en meester Meindert van der Schaaf als souffleur op de ouderavond in februari 1981. Het journaal.
HiHaHuBu-sjo. Ritske Kloosterman achter de tafel. Peter Hijlkema als weerman en meester Meindert van der Schaaf als souffleur op de ouderavond in februari 1981. Het journaal. Niet goed zichtbaar wie dat zijn achter de muziekstandaard.
Afscheidsfeest van meester Hans Weidenaar in de woning De Terpen 8. Hans vertrok naar Eastermar en Hendrik & Wilma van der Heide mochten de woning overnemen van de woningstichting. Vanaf links: S. de Hoop, P.A. v.d. Wal en M. v.d. Schaaf
Ouderavond in februari 1981. Hier Rinske Brandsma.
Ouderavond 1981. Vanaf links: juf Berber Wiersma-Wiersma, juf Klaske van der Wal, mevrouw Sijtsma (de echtgenote van het schoolhoofd Durk Sijtsma) en Douwe IJntema (destijds penningmeester van het schoolbestuur).
Ouderavond in februari 1981 Deze kinderen voerden een modeshow op. Achterste rij vanaf links: Luitzen Riemersma, Peter Hijlkema, Ellen Hoogland, Theresa Hoogland, onbekend, Tineke van der Meer.
Voorste rij vanaf links: Sieb Jansma, onbekend, Klaas Postma, Anna Joukje Dijkstra, Wilma Hoogland en Rinske Brandsma.
Trouwerij Meindert van der Schaaf en Hanneke Sijtsma, 1981
In november 1981 hadden de ouders van de kinderen van de school het verzoek gekregen om hun kinderen geld mee te geven voor een gift aan Polen. Dit had wel resultaat gezien het bedankje dat die maand in dorpsblad Hichtepunten werd geplaatst.
Een klas van Juf Berber Wiersma in een kring in 1981. Vanaf juf Berber Wiersma (in het geel) in de klas met de klok mee: Sjoerd Bolhuis, Arnold Hijlkema, Louis Jellema, Sjouke Hijlkema, Klaas Jansma, onbekend, onbekend, Renske van der Heide, Doetie van der Woude, Yelmer van der Linden, Mirjam Hoogland, Njiske Monsma, onbekend, onbekend, Klaas Herman Postma, Reinder de Jong, onbekend, onbekend, onbekend, onbekend, Arjan Hiemstra, Dedde-Jan Tilma.
Een klas van Juf Berber Wiersma in een kring in 1981. Vanaf juf Berber Wiersma (in het geel) in de klas met de klok mee: Sjoerd Bolhuis, Arnold Hijlkema, Louis Jellema, Sjouke Hijlkema, Klaas Jansma, onbekend, onbekend, Renske van der Heide, Doetie van der Woude, Yelmer van der Linden, Mirjam Hoogland, Njiske Monsma, onbekend, onbekend, Klaas Herman Postma, Reinder de Jong, onbekend, onbekend, onbekend, onbekend, Arjan Hiemstra, Dedde-Jan Tilma.
Feestelijke opening van de kleuterafdeling in 1984. Op de tafel Tjitske Bosch die op de dag van de opening jarig was. Ze wordt hier toegezongen door haar klasgenootjes. Geheel rechts de leidster van de kleuters juf Henriëtte van der Zee.
Ook de politie die toen nog in Ternaard was gevestigd bezocht zo nu en dan de school.
Op 1 september 1984 was meester Durk Sijtsma 25 jaar hoofdonderwijzer op de cns te Hantumhuizen. Hier staat de jubilaris voor de klas.
Staand vanaf links: Albertus Postma, Klazina van der Schaaf, Kor Bakker, Margreet van der Heide, Tabe Fink(?), Eric Tilma, Gretha Groen, Willeke Bandsma, onbekend, Bertha Linthof, Maaike Banga, Jeanette van der Schaaf, Bouwina Dijkstra.
Zittend/gehurkt vanaf links: Renate van der Meer, Cris Jolmer Jellema, Anne Douwe van der Heide, Frits Groen, Martin Zwarts, Eelkje Hijlkema, Pauliena van der Meulen, Amarins van der Linden, Riemke Zijlstra, Karin Veerman. Het gele schoolkoffertje werd in 1985 uitgedeeld door het ministerie van onderwijs bij het officieel ingaan van de wet op het basisonderwijs.
Officiële ingebruikname kleuterafdeling basisschool op 3 mei 1985. Marije van der Meer knipte het lint door tussen de ereboog. Jurjen Postma mocht de sleutel overhandigen. Enkele namen: Maaike Banga - Janny Groen - Bertina Tilma - Jurjen Postma - Menno van der Meulen - Marije van der Meer - ? Monsma
Officiële ingebruikname kleuterafdeling basisschool op 3 mei 1985. Marije van der Meer knipte het lint door tussen de ereboog. Jurjen Postma mocht de sleutel overhandigen. Griet Prins haalt de kinderen op. Aan rechterhand: Tjitske en haar linker: Reinder. Naast Reinder: Menze Wouda rechts van Tjitske: Riemke Zijlstra en Jessica van der Veen.
Officiële ingebruikname kleuterafdeling basisschool op 3 mei 1985. Marije van der Meer knipte het lint door tussen de ereboog. Jurjen Postma mocht de sleutel overhandigen.
Officiële ingebruikname kleuterafdeling basisschool op 3 mei 1985. Marije van der Meer knipte het lint door tussen de ereboog. Jurjen Postma mocht de sleutel overhandigen. Vlnr.: Maaike Banga, Gretha Groen, Bertina Tilma, Jurjen Postma, Menno van der Meulen, Sybrecht Dijkstra en Njiske Monsma
Officiële ingebruikname kleuterafdeling basisschool op 3 mei 1985. Marije van der Meer knipte het lint door tussen de ereboog. Jurjen Postma mocht de sleutel overhandigen.
Officiële ingebruikname kleuterafdeling basisschool op 3 mei 1985. Marije van der Meer knipte het lint door tussen de ereboog. Jurjen Postma mocht de sleutel overhandigen.
Officiële ingebruikname kleuterafdeling basisschool op 3 mei 1985. Marije van der Meer knipte het lint door tussen de ereboog. Jurjen Postma mocht de sleutel overhandigen.
Met de school naar het Driesumer bos in november 1985. Links Frits Groen, met witte jas Anneke van der Meer-Holtrop, Marije van der Meer, Eric Tilma.
Met de school naar het Driesumer bos in november 1985. Op de voorgrond rechts: Gretha Groen, Links Bertha Linthof.
De school De Fjouwerhoeke wordt in oktober 1988 voor een kwart miljoen (gulden) verbouwd.
Uitnodiging van een feestmiddag ter gelegenheid van het gereedkomen van de verbouwing en uitbreiding van de school.
Voorzitter Pieter Bosch heeft zo pas de trekking verricht en de naam van zijn dochter Renske getrokken voor de officiële opening van de verbouwde school in januari 1989.
Ook de meesters en juffen kwamen verkleed op school op de dag van de opening van de verbouwde school in januari 1989. Vanaf links: juf Berber Wiersma, juf Henriëtte van der Zee, meester Meindert van der Schaaf, meester Durk Sijtsma, meester Hendrik van der Heide.
Het echtpaar Sijtsma en de kinderen van de basisschool op 1 augustus 1989.
Afscheid van meester Durk Sijtsma in 1989
Afscheid van meester Durk Sijtsma in 1989
De uitnodiging van het officiële afscheid van meester Durk Sijtsma dat plaatsvond op 6 oktober 1989 in Het Bolwerk te Dokkum.
De uitnodiging van het officiële afscheid van meester Durk Sijtsma dat plaatsvond op 6 oktober 1989 in Het Bolwerk te Dokkum.
Ouders zijn bezig met het opstellen van de ereboog voor het schoolplein. Meint Dijkstra springt van de wagen en Douwe Bandsma kijkt toe. Het afscheid was op 1 augustus 1989.
Uitnodiging reünie 7 oktober 1989.
Op 7 oktober 1989 werd er dertig jaar na de realisering van de cns te Hantum een reünie van de school gehouden. Oud hoofdmeester, later directeur, Durk Sijtsma had de vorige dag afscheid genomen van de school. Hij is hier in gesprek met oud-leerlingen Fokke van der Meer, Albert Kuipers en Jan de Vries. Rechts Griet Tilma.
In december 1989 is juf Henriëtte van der Zee in het huwelijk getreden met Sjoerd Anjema. De kinderen verrasten het echtpaar met erebogen.
Foto in de schoolklas. Reinder Visser (links) en Wytse Kuipers rond 1990.
Foto in de schoolklas rond 1990. Geheel links: Joke Groen. Midden: Folkje Wiegersma
Foto in de schoolklas rond 1990. Alma Tienstra (met verband) en Hittje Kingma.
Zwemspelmiddag 'De Wetterfûgel', groep 8; maart 1991. Vanaf links staand met het spandoek: meester Meindert van der Schaaf en juf Henriëtte van der Zee. Helemaal achteraan: Andries Hannema.
Middelste rij vanaf links: Sander Voskuilen, Nynke van der Woude, Hieke Plantinga, Rosalie van der Heide, Marije van der Meer.
Voorste rij: Martin Wijbenga, Herman Douwe van der Heide (met de eerste prijs!) Jurjen Postma, Douwe Pieter Bosch, Antsje Monsma en Mariska Zwarts.
Een foto uit de schoolklas in maart 1992. Arina Hannema?
Een foto uit de schoolklas in maart 1992. Corina Denkers?
Kinderen op schoolplein maart 1992. Vanaf links: Annie Fink, Jitske Monsma en Bonnie Wouda.
Kinderen op schoolplein maart 1992. Vanaf links: onbekend,onbekend (jongens), Tjitske Prins, Bianca Bijlstra, onbekend, Renske Bosch, Ida Bakker, Reinder Visser, Ludo Maas, onbekend.
Kinderen op schoolplein maart 1992. Herkenbaar in beeld vanaf links: Marco Tilma, Marten Remko van der Heide, Wytse Kuipers, Reinder Prins, Annelies Banga, Wietske Woudman, Annie Fink.
Foto van de kinderen op het schoolplein in juli 1994. Ashok Dijkstra kijkt toe, Janke van der Meulen zit op de tegels.
Kinderen op het schoolplein in juli 1994. In willekeurige volgorde Yvonne Woudman, Janke van der Meulen, Sietske de Vries, Antje de Jong, Marianna Denkers, Jelle Kingma, Steven Smits, Jent Rienk Hoekstra, Nico Feenstra, Durkje Braaksma. De rest is moeilijk te herkennen.
Trouwerij juf Els Hoekstra met Anne Havinga in april 1994.
Kinderen in de schoolklas in juli 1994. Vlnr.: Jacob Posthumus, Pieter de Jong, Sjoerd Nutma en Janke van der Meulen
Kinderen op het schoolplein in juli 1994.
Kinderen in de schoolklas in juli 1994. Vlnr.: Jelke Lei, Hendrik Prins. Andries Bandsma, onbekend, Harry Greydanus.
Kinderen in de schoolklas in juli 1994. Vlnr.: Jent Rienk Hoekstra, Dirk-Jan de Vries, Inge Meelker, Annet Zijlstra en Sietske de Vries.
Kinderen in de schoolklas in juli 1994
Kinderen in de schoolklas in juli 1994. Vlnr.: Sietske de Vries, Durkje Braaksma, Yvonne Woudman, Jelle Kingma en Marianna Denkers
Kinderen in de schoolklas in juli 1994. Van voor naar achteren, achter de tafels: onbekend, Yvonne Woudman, Pieter de Jong, Sjoerd Nutma. Op de rug, van voor naar achteren: (wsch.) Durkje Braaksma, Marianna Denkers, Jacob Posthumus, onbekend.
Een bedankje aan Siebe de Jong.
Tijdens het schooljaar was het gebruikelijk dat het bestuur van de school een bezoek bracht tijdens de lessen. Hier is het schoolbestuur, in de persoon van Piet Elgersma, op bezoek in de klas.
Tijdens het schooljaar was het gebruikelijk dat het bestuur van de school een bezoek bracht tijdens de lessen. Hier is het schoolbestuur, in de persoon van Piet Elgersma, op bezoek in de klas.
Tijdens het schooljaar was het gebruikelijk dat het bestuur van de school een bezoek bracht tijdens de lessen. Hier is het schoolbestuur, in de persoon van Piet Elgersma, op bezoek in de klas. Harm Hannema kijkt ons aan en Hinke van der Meulen kijkt toe
Tijdens het schooljaar was het gebruikelijk dat het bestuur van de school een bezoek bracht tijdens de lessen. Hier is het schoolbestuur, in de persoon van Piet Elgersma, op bezoek in de klas.
Kinderen in de schoolklas met vanaf links: Krista(?) Wijbenga, Arina Hannema, Renske Bosch.
Kinderen in de schoolklas vanaf links: Wiebe Pieter van der Schaaf, Marco Tilma, Tjibbe Venema.
Kinderen in de schoolklas: voorste rij vanaf links.: Harm Hannema, Arina Hannema.
Tweede rij: Bart Veerman, onbekend, onbekend. Derde rij: onbekend, onbekend, onbekend, Renske Bosch.
Kinderen in de schoolklas. Herkenbaar in beeld: Wybe Kuipers en Bertina Tilma.
Kinderen in de schoolklas. Met de wolkenknutsel aan het werk: Jelle Christiaan de Wilde en Hans van Oosten.
Kinderen in de schoolklas: Arina Hannema en achter haar, haar broer Harm. De rest is onbekend.
Kinderen in de schoolklas. Tjibbe Venema en Ida Bakker.
In de schoolklas: Marco Tilma.
Een groepje kinderen op het schoolplein. Van links naar rechts: Ashok Dijkstra, Jacob Posthumus, Pieter de Jong, Jent Rienk Hoekstra, onbekend en Nico Feenstra
In de schoolklas. Renske Bosch.
Kinderen in de schoolklas. Vanaf links: Onbekend, onbekend, Annelies Banga en Reinder Visser.
Kinderen in de schoolklas vanaf links: onbekend, Nico Feenstra, Douwe-Jan Sietsma, onbekend.
Soms werd er op school iemand uitgenodigd om voor een groep iets te vertellen over zijn of haar werk. Hier vertelt de chauffeur van de commissaris van de Koningin over zijn werk. Eerste rij van voor naar achteren: Arnold Miedema, Jolanda Bandsma, Pieter de Vries, Sjoukje van der Woude, Andries van der Woude, Ria Rijpstra.
Tweede rij: Jannie Groen, Jolanda Lettinga (?), Durkje Posthumus, Njiske Monsma, Anouska Mizelmoe(?), onbekend.
Derde rij: Klaas Herman Postma(?), onbekend, Paulina Linthof, Jelle Visser, onbekend, onbekend.
Vierde rij: Reinder de Jong, onbekend, onbekend, onbekend, onbekend.
De uitnodiging voor de receptie ter gelegenheid van het afscheid van juf Berber Wiersma op 3 oktober 1996.
Juf Berber Wiersma-Wiersma
In oktober 1996 nam juf Berber Wiersma-Wiersma afscheid van de school waar ze ruim 25 jaar werkzaam is geweest. Dat ze het werk in het onderwijs maar moeilijk kon missen bleek wel uit het feit dat ze na haar afscheid nog lange tijd op vrijwillige basis werkzaam was op de school. Hier juf Berber met haar echtgenoot tijdens de laatste schooldag.
Sape Woudman wint een prijs met een opstel over voetballen in 2000. Hier neemt Sape zijn prijs van de Noorse ambassadeur Jan Flatla in ontvangst in het bijzijn van meester Meindert van der Schaaf en de Noorse consul Speld.
Sape Woudman wint een prijs met een opstel over voetballen in 2000. Hier neemt Sape zijn prijs van de Noorse ambassadeur Jan Flatla in ontvangst in het bijzijn van meester Meindert van der Schaaf en de Noorse consul Speld.
De leerkrachten van de gereformeerde school rechts van het bruggetje voor de schoolmeesterswoning aan de Fennewei. Met vanaf rechts meester Riemer Boomgaardt, onbekend, hoofd der school meester P. de Boer. Op het bruggetje waarschijnlijk de echtgenote van meester De Boer. Op de achtergrond links de school en daarvoor het schoolplein.
Team school Hantumhuizen tijdens mobilisatie 1939-1940 van A.A. van der Lijn: Mejuffrouw A. Smits, D. Wiersma, Mejuffrouw A. Westerhof.
Het team van de hervormde school in 1957-1958 van links naar rechts: Tine Tania-Dijkstra (handwerkjuf), Renze Seegers, Styntsje Hekstra en het hoofd van de school (naam niet bekend)
Het team van onderwijzers bij de start van de hervormde school in 1959 bestond uit meester K. Kingma, hoofdmeester D. Sijtsma, juf Loendersloot en meester G. Raap
Team school 1972 achter vanaf links Harm Wiersma, Durk Sijtsma. Voor vanaf links Tineke van Duinen, Rienk de Haan.
Team school van 1974 achter vanaf links Tineke van Duinen, Johannes Hoekstra. Voor vanaf links Durk Sijtsma, Rienk de Haan.
Team 1986 staand vanaf links Tineke Steegstra, Henriette van der Zee, Hendrik van der Heide. Zittend vanaf links Meindert van der Schaaf, Berber Wiersma, Durk Sijtsma.
Team 1987 vanaf links Meindert van der Schaaf, Henriette van der Zee, Hendrik van der Heide, Berber Wiersma, Durk Sijtsma, Petra Haarsma (stagiaire)
Team 1990?. Vanaf links: Sari Hoekstra, Hendrik van der Heide, Henriëtte van der Zee, Meindert van der Schaaf, Berber Wiersma.
Koninklijke onderscheiding voor mej. G. Boersma wegens 40 jaar handwerkonderwijzeres bij de school te Hantum, opgespeld door loco-burgemeester R. Talsma.
Team 1992 vanaf links Henriette van der Zee, Hendrik van der Heide, Els Hoekstra, Meindert van der Schaaf, Berber Wiersma
Team 1996 staand vanaf links Els Havinga, Berber Wiersma, Jolanda Groen. Zittend vanaf links Henriette van der Zee, Meindert van der Schaaf, Hendrik van der Heide, Wilma van der Heide
Team 1998 boven Hendrik van der Heide. Staand vanaf links Nanda Veenstra, Tineke Fokkinga, Els Havinga, op klimrek Jolanda Groen, Janke Kuipers. Zittend Meindert van der Schaaf
Team 2000 achter vanaf links Meindert van der Schaaf, Hendrik van der Heide, Danieke de Jong, Wilma van der Heide, Nanda Veenstra. Zittend vanaf links Hanneke Sijtsma, Tineke Fokkinga, Els Havinga
Jan van der Meer in de schoolbank.
Dirk Bosgraaf en Piet Kootstra in de schoolbank.
Annie Braaksma in de derde klas.
Hitty Braaksma op school.
Jan Braaksma in de vierde klas.
Geertje en broer Abe de Wilde in de schoolbank.
Schoolfeest in 1960 met vanaf links: Akke Dijkstra (v.d. Woude), Ankje v.d. Berg, Engeltje Banga, Akke Visser.
Eelco Linthof 1961
Eelco Linthof 1964
Oane Visser op school in 1951.
Drie meisjes voor de lagere school op de Hantumerhoeke. Vanaf links: Romkje Elgersma, Ina Kootstra, Nelie Dantuma.
Japke van der Schaaf in school
Joop en Japke van der Schaaf